מידע על מבחן GMAT


GMAT - הפרק הכמותי

לפתרון הפרק הכמותי מוקצבות 62 דקות, בהן תתבקשו לפתור 31 שאלות.

למרות שבפרק הכמותי יופיעו מספרים ונוסחאות הזכורים (לטוב?) משיעורי המתמטיקה בתיכון, חשוב לזכור שזה אינו מבחן במתמטיקה!

מעבר לצורך בשליטה גבוהה בחומר מתמטי, בחינת הג'ימט מציבה בפנינו קשיים יחודיים. רבים מהמושגים המתמטיים באנגלית אינם מוכרים לנבחן הישראלי וזה עשוי לפגוע ביכולת לפתור השאלה כהלכה. בנוסף, המבחן מקשה עלינו בעומס נתונים רב בשאלות או במספרים מאוד לא נוחים שעשויים לגרור אותנו לחישובים ארוכים ומסובכים. ברוב השאלות ניתן למצוא מעין "דלת סתרים" שתחסוך את העבודה החישובית הקשה והמייגעת ותוביל אותנו לפתרון מהיר ואלגנטי יותר של השאלה ותעזור לנו לפסול תשובות בקלות.  

למעשה, באמצעות ידע מתמטי בסיסי המבחן בודק יכולות כמו ניהול זמנים, חשיבה אנליטית, קבלת החלטות תחת לחץ ועוד. כדי להגיע לציונים הגבוהים באמת יהיה צורך לא רק בשליטה מעולה בידע התיאורטי, אלא גם באימוץ שיטות עבודה "ג'ימטיות" מהירות ויעילות.

בפרק הכמותי של מבחן ה-GMAT נבדקים שלושה נושאים עיקריים:

אלגברה – משוואות, חזקות, שורשים וכו'. במבחן תגלו שאפילו לבעיות סטנדרטיות כאלו יכול להיות פתרון יצירתי ומתוחכם שיחסוך זמן ומאמץ.

בעיות – שאלות מילוליות שדורשות כלים מתמטיים לפתרונן ("רכבת יצאה מחיפה לתל אביב..")

גיאומטריה –משולשים, מעגלים וכל השאר. גם פה הדגש הוא על הבנה עמוקה, חשיבה ויצירתיות.

כל השאלות הן שאלות אמריקאיות בהן בוחרים תשובה אחת מתוך חמש תשובות אפשריות. בחלק מהשאלות יש לבחור תשובה נכונה לשאלה – אלו נקראות שאלות Problem Solving במבחן. סוג שאלות נוסף יבקש רק לציין האם נתוני השאלה מספיקים כדי לפתור אותה – בשאלות אלו אין צורך לפתור את השאלה בפועל. שאלות אלו נקראות Data Sufficiency ובקורס נלמד איך פותרים אותן בצורה יעילה.

בתרגולים נחזור ונרענן נושאים מתמטייים מוכרים, ובנוסף נלמד ונתרגל טכניקות מיוחדות שיעזרו להתמודד עם מבחן ה-GMAT ולחץ הזמנים.

כדי להצליח במבחן חשוב לתרגל הרבה אבל גם להתכונן באופן יעיל וחכם. תרגול נכון יחסוך זמן וקשיים מיותרים ויוביל אתכם לציון בדרך הקצרה והקלה ביותר.

קדימה, לעבודה!

רוצים לנסות מבחן GMAT לדוגמא? היכנסו לקישור

קורס GMAT? לחצו כאן

GMAT כמותי